Spis Mer Grønt

I løpet av min karriere som kokk, ja helt siden jeg begynte i restaurant da jeg var 13 år gammel, har jeg fått spørsmålet om jeg ikke bare skal skrive kokebok, siden jeg er så opptatt av mat.

Svaret mitt har vel alltid vært at nei, det tror jeg ikke. Jeg tenker det samme den dag i dag, men nå står du her med boken min i hendene!

Egentlig kom det helt naturlig etter at jeg i 2019 gav ut Sankeboka. «Jeg må jo lage en kokebok med dette utrolige tilfanget av spiselige, ville vekster som nærmest ligger urørt ute i naturen. I stedet for å lage en bok enten for de proffe eller for amatørkokkene har jeg altså valgt å lage noe midt imellom, som kan passe både til hobbykokkene og proffene.

Tanken er nemlig enkel. Jeg ønsker inderlig å vise hvor lett det er å bruke flere ville vekster i matlagingen vår. Samtidig håper jeg å vise flere det fantastiske matfatet som finnes der ute, og forhåpentligvis blir det lettere å komme seg ut og sette pris på den utrolige naturen vår. Naturen vår med alt hva den gjør, gir og hva som må bevares. Det håper jeg at jeg får til her, og jeg håper du blir fornøyd og inspirert av boken. Det blir i alle fall jeg!